Sara Craciunului nost’

Sara Crăciunului nost’

Concert caritabil de colinde tradiționale maramureșene

Miercuri 8 decembrie începând cu ora 20 la Casa de Cultură a Studenților, Asociația ”Focul Viu” aduce obiceiurile tradiționale maramureșene în centrul Clujului prin intermediul unui concert caritabil de colinde. Concertul este organizat cu scopul de a  strânge  fonduri pentru reconstrucția Centrului de zi Sf. Maria, al  APAHNP Cluj, care se ocupa din anul  1995, cu multa răbdare și dăruire de tinerii cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul reunește cele mai frumoase aspecte ale tradițiilor maramureșene: portul lor specific, meșterii populari care-și vor prezenta realizările împreună cu muzica tradițională inegalabila, care-i însoțește pe maramureșeni în toate momentele importante ale vieții lor. Un concert cu o cauză nobilă, gândit astfel încât cei care beneficiază de sprijinul Centrului pentru persoane cu dizabilități intelectuale să își poată construi  un nou imobil pentru desfășurarea activității, deoarece clădirea în care activează acum, situata pe str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu), trebuie retrocedata .

Colinde, hori, jocuri și obiceiuri maramureșene, toate acestea vor fi elementele centrale pentru evenimentul din 8 decembrie. Dintre artiștii care vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților menționăm:

  • Petreușii : Stefan  și Andrei Petreuș (tata si fiu), originari din satul Glod
  • Ioan Pop și Grupul Iza, din Hoteni
  • Ion de la Cruce cu ceata de colindători  din Poienile Izei
  • Colindătorii din  Vadu Izei
  • Ansamblul Asociației Maramureșenilor din Cluj si Maria lese
  • Tinerii de la Centrul de zi Sf. Maria

Accesul la eveniment se face pe baza de invitație. Informații sau invitatii puteți obține la sediul Centrului de zi Sf. Maria,  str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu) telefon : 0264-414.022  sau 0749-122.734.

Evenimentul este organizat de Asociația Română “Focul Viu” împreună cu Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca, cu participarea Asociației Pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuropsihici Cluj(Centrul de zi “ Sf. Maria”).

Afiș:

 

 

 

 

 

 

 

Despre centrul de zi ”Sf. Maria”

Înființat de Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuro-Psihici din Cluj, este locul în care 23 de tineri și adulți cu dizabilități intelectuale grave și accentuate își desfășoară alături de un cadru medical adecvat procese de recuperare, terapii corective-compensatorii, procese instructive și educative.

Pe lângă acestea, centrul pune la dispoziția membrilor patru ateliere lucrative (traforaj și icoane de lemn, croitorie, tapiserie, țesătorie și grădinărit) pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor de muncă.

Mai multe informații la adresa: http://www.dntcj.ro/apahnp_cluj

 

Despre Asociația Română ”Focul Viu”

Dorința de implicare a unor oameni inimoși a dus la înființarea Asociației romane Focul Viu, cu scopul de a promova valorile creștine, a istoriei, culturii, tradițiilor și a vieții spirituale specifice arealului românesc. Ne îndreptăm acțiunile și atenția către copii și tineri cărora dorim sa le oferim o alternativa sănătoasa,  ancorata în valorile morale și creștine.

Mai multe informații , la adresa: https://colindemaramures.wordpress.com/asociatia-focul-viu/

 

Despre Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

E instituția de specialitate din subordinea Consiliului Județean Cluj cu rol de culegere, cercetare, transmitere și promovare a culturii tradiționale din județul Cluj.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj este instituție de cultura din categoria așezămintelor culturale alături de căminele culturale, casele de cultură, universitatea populară, școala populară de arte şi meserii, centrul de cultură, formația şi ansamblul profesionist pentru promovarea culturii tradiționale și centrul zonal pentru educația adulților.

Mai multe informații , la adresa  http://traditiiclujene.ro/

 

Despre Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca

Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca (AMC-N) este o grupare apolitică şi are scopuri cultural-umanitare. Ea a fost înființată de un grup de intelectuali originari din Maramureș la inițiativa profesorului universitar dr. George Petrescu (cetățean de onoare al Municipiului Cluj-Napoca) și funcționează de peste un deceniu și jumătate.

Mai multe informații , la adresa: http://asociatiamaramuresenilor.ro

Reclame

2 răspunsuri la Sara Craciunului nost’

  1. Pingback: Colindatorii din Sara Craciunului nost | Colinde autentice din Maramures

  2. Ovidiu zice:

    Interesant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s